U Gradskoj upravi poručili da i oni inzistiraju na gradnji zaobilaznice kod Turnja – Hrvatskim cestama dostavili projektni zadatak

Grad Karlovac dijeli mišljenje stanovnika Turnja kako je pravo rješenje sigurnosti prometa zaobilaznica te nastavlja inzistirati na njezinom građenju, a sukladno rokovima koje su Hrvatske ceste i same izrekle. Sljedeći sastanak na Turnju održat će se 15. studenog, kada bi Hrvatske ceste trebale predstaviti prometni elaborat s obzirom da bez njega ne smiju poduzimati nikakve radnje na predmetnoj dionici.

Poručili su to iz karlovačke gradske uprave i izvijestili što su poduzeli nakon sastanka s predstavnicima Vijeća roditelja i nadležnih institucija prošle srijede, kao i da je još jedan sastanak održan u petak.

Grad je službeno je predao projektni zadatak potreban za izradu prometnog elaborata za državnu cestu D1 Hrvatskim cestama i to u cilju što bržeg i boljeg rješavanja problema sigurnosti prometa.
– U njemu stoje sljedeći projektni zadaci: postavljanje obostranog mjerača brzine na državnoj cesti D1; analiziranje budućeg novog priključka Muzeja Domovinskog rata na državnu cestu D1, uzimajući u obzir postojeće BUS stajalište; postavljanje kamere od strane MUP-a, promjena halogenih svjetala u led svjetla na postojećem pješačkom semaforu; izvođenje nogostupa, tamo gdje ne postoji, na dijelu državne ceste D1 na dionici od mosta preko rijeke Korane do OŠ Turanj i nastavno do restorana Baki; sigurnosno regulirati parkiranje kod gostione Ciglar, trgovine Gavranović i pekare Turanj; predložiti i definirati način koji omogućava dostavu za navedene poslovne objekte; izvršiti mjerenja javne rasvjete i prilagoditi Pravilniku; na svim pješačkim prijelazima povećati rasvjetu za najmanje 50 %; na svjetlećim znakovima C 02 postaviti led rasvjetu kako bi se što bolje istaknuo pješački prijelaz; postaviti ogradu na izlasku iz OŠ Turanj; postaviti upozorenje nailaska na pješački semaforski uređaj i na postojećem semaforskom uređaju preprogramirati uređaj s ciljem povećavanja zaštite, naveli su u Gradu.

Dodali su i da je na drugom prošlotjednom sastanku gradskih čelnika s predstavnicima Vijeća roditelja definirano da će Grad Karlovac zajedno s PU karlovačkom financirati postavljanje nadzorne kamere na Sajevcu, te dva mjerača brzine. Za izgradnju nogostupa na toj lokaciji ishođena je građevinska dozvola jer je intencija Grada izgradnja nogostupa u svim dijelovima grada u kojima je zbog njihova nepostojanja smanjena sigurnost u prometu. (kaportal.hr)

 

Facebook Comments