Aktualno Županija

Umjesto na Zrinski trg, Radio Karlovac seli na Mažuranićevu obalu – bit će u nekadašnjim prostorijama HDZ-a

Umjesto “preko ceste”, u prostorije na Zrinskom trgu, Radio Karlovac preselit će na obližnju Mažuranićevu obalu, u nekadašnje prostorije HDZ-a.

Da Hrvatski radio Karlovac ide na Zrinski trg 3, u zgradu koja nije u cijelosti u gradskom vlasništvu, već i državnom, iz Grada su najavili prije nepuna tri mjeseca. No, tada uz ogradu da su “u komunikaciji s Ministarstvom državne imovine o razrješavanju vlasništva cjelokupne zgrade, o čemu će ovisiti svi ostali koraci”. Nisu, očito, urodili plodom pa će ova gradska tvrtka iz prostorija u Vranyczanyevoj 2, u vlasništvu Karlovačke županije, u kojima je gotovo pola stoljeća, preseliti u susjednu ulicu.

– Hrvatski radio Karlovac će preseliti u poslovni prostor u vlasništvu Grada Karlovca, Obala Vladimira Mažuranića 2/1. Prostor je veličine cca 250 m2 i treba ga urediti prije useljenja, doznali smo u Gradu.
Pretpostavlja se da bi to moglo biti u idućih nekoliko mjeseci, no točni datumi još nisu poznati, kao ni koliko će uređenje prostorija, opremanje, te samo preseljenje – zahtjevno jer obuhvaća i radijsku tehniku – koštati.

Zanimljivo je da će tako Radio, izdavač Karlovačkog tjednika, useliti u dugogodišnje sjedište HDZ-a, prostorije iz kojih je stranka prije godinu preselila u Križanićevu ulicu, baš u prostor u kojem je Tjednik bio dok nije spojen s HRK-om. (kaportal.hr)