Aktualno Županija

Prije godinu dana Mandiću je 47 posto građana vjerovalo da će zaustaviti stranačka i rodbinska zapošljavanja…

Prije nešto više od godinu dana, kad je gradonačelnik Damir Mandić najavio da će zaustaviti stranačka i rodbinska zapošljavanja u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama, proveli smo anketu u kojoj je glasovao čak 1.741 čitatelj KAportala.

Zanimljivo, tada je bilo više onih koji nisu povjerovali u riječi neposredno izabranog gradonačelnika iz redova HDZ-a, ali i puno onih koji su smatrali da Mandić ima snage stati na kraj dugogodišnjoj praksi u kojoj je glavni uvjet za posao u gradskom sustavu ili gradskoj firmi bila stranačka iskaznica, a tek onda stručnost. No stranačko kadroviranje se nastavilo, a na koji način HDZ bira rukovodeće kadrove u gradskim tvrtkama imali smo priliku vidjeti proteklih mjeseci kad su unatoč tome što im nije istekao mandat, ostavke morali dati direktori, među njima neki koji su na ovim pozicijama bili tek godinu dana. Nakon što su postavljeni novi, redom stranački ljudi od povjerenja županu i predsjedniku ŽO HDZ-a Damiru Jeliću, a mediji pokazali da su “vidoviti” po pitanju tko će doći na koju poziciju, krenula su nagađanja da je to posljedica neslaganja između dva Damira, Jelića i Mandića.

U anketi iz rujna 2017. godine s pitanjem “Vjerujete li gradonačelniku Mandiću da će zaustaviti stranačka i rodbinska zapošljavanja u gradskom sustavu?” 812 čitatelja odgovorilo je da mu vjeruje (47 posto), dok je onih skeptičnih bilo 929 (53 posto). (KAportal)