Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen sinoć u Udruzi “Radost”

Širom svijeta upravo na jučerašnji dan, 3. prosinac, obilježen je  Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ovogodišnja tema obilježavanja bila je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti”. Osnovni cilj obilježavanja je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.
Brojke UN-a govore da više od milijardu ljudi u svijetu ima neki oblik invaliditeta, a više od 100 milijuna osoba s invaliditetom su djeca.
Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen je  i u našem gradu. Učinili su  to u svojim prostorijama članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” . Ovo obilježavanje uveličao je i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je progovorio o njihovim problemima, ali i mogućnosti da pokrenu neke akcije i za to dobiju sredstva iz gradskog proračuna. Evo što je gradonačelnik Domitrović tom prigodom poručio:

 

Među gostima je bio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, a u nastavku se raspravljalo o konkretnim problemima članova udruge, te nastojanjima da ih se zajednički riješi.

Facebook Comments