Aktualno OG sada Ogulin

Produljeni boravak u vrtiću započeo sa radom

U ogulinskom dječjem vrtiću “Bistrac” s radom je započeo produljeni boravak za mališane. Za tu namjenu osigurana su bespovratna sredstva putem natječaja Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Radi se o iznosu od gotovo 856.000,00 kuna, a projekt će trajati 29 mjeseci.
Ovakav vid rada vrtića pogodan je roditeljima koji rade u smjenama, a produljeni boravak radi svakodnevno, nakon završetka redovnog primarnog programa, od 16 i 30 do 21 sat. Za potrebe realizacije ovog projekta na puno radno vrijeme zaposlena je voditeljica projekta, te odgojiteljica, a sklopljeni su i ugovori sa vanjskim suradnicima za potrebu provedbe Engleske i Etno igraonice koje će se provoditi u sklopu produljenog boravka.

Prema riječima ravnateljice, velik je interes roditelja i mališana za ove igraonice. Engleska radionica odvijati će se svakog utorka i četvrtka, u vremenu od 16:45 do 17:30, a ponedjeljak i srijeda, od 16:45 do 17:45, rezervirani su za Etno radionicu. Kroz rad u Etno igraonici djeca će se upoznati sa tradicijskom i kulturnom baštinom našeg kraja, ali i cijele zemlje. Istodobno će im rad u Engleskoj igraonici pomoći pri što lakšem usvajanju prvog stranog jezika.

O novoj usluzi koju nudi ogulinski vrtić posljednjih tjedana informirani su i roditelji koji već koriste usluge ove ustanove, a ravnateljica se nada kako će broj polaznika produljenog boravka uskoro biti još veći.