Aktualno OG sada Ogulin

Sutra stiže Sv. Nikola

Sutra ogulinski mališani imaju mnogo razloga za veselje. Naime, u sklopu manifestacije Advent u Ogulinu u naš grad stiže Sveti Nikola. Organizaciju cijele manifestacije potpisuje Turistička zajednica Grada Ogulina, a direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković otkriva kako sve započinje u 10 sati u Pučkom otvorenom učilištu gdje će učenici i nastavnici Prve osnovne škole Ogulin dve puta izvesti predstavu pod nazivom “Sveti Nikola u obitelji”. Početak druge izvedbe zakazan je za 11 sati, dok se dolazak Svetog Nikole očekuje iza 11 i 30 sati. Kako doznajemo Sveti Nikola će u gradski park, točnije ispred župne crkve Sv. Križa, stići u kočiji.

Osim navedenog, Advent u Ogulinu sutra donosi još zanimljivih događanja. Naime, u poslijepodnevnim satima u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održati će se besplatna radionica Božićna škola moderne gitare, koju će voditi Kristijan Vukojević i Ranko Rubeša. Kao i proteklih dana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, od 17 i 30 sati, nastavlja se Božićna bajka u knjižnici. Tako će mališani moći uživati u priči “Božićna pjesma čarobne krijesnice”, koju će ispričati Patuljčice Djeda Mraza.
Dan pun događanja je pred mališanima, a za početak, večeras, nikako nemojte zaboraviti očistiti vaše čizmice. Možda poneki poklon ispadne iz vreće Svetog Nikole i za nas koji smo, barem, duhom mladi.