Aktualno Županija

Za razliku od Karlovca, u Dugoj Resi komunalna naknada ostaje ista – novac za izgradnju aglomeracije nabavit će iz drugih izvora

Unatoč velikoj investiciji izgradnje aglomeracije, Grad Duga Resqa neće poskupljivati komunalnu naknadu. Naime, prema odredbama novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji je na snazi od kolovoza ove godine, sve jedinice lokalne samouprave morale su donijeti odluku o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade.

Grad Duga Resa je, pojasnio je za KAportal gradski pročelnik Mladen Rakočević, odlučio kako ipak neće povećavati visinu boda za obračun koji i nadalje ostaje 0,40 kuna po četvornom metru korisne površine.

– Grad Karlovac je odlučio za 25 posto povećati vrijednost boda za obračun komunalne naknade pa je bod s 0,56 povećan na 0,70 kn zbog izgradnje aglomeracije. Na taj način prikupit će dodatnih oko osam milijuna kuna. Mi smo za sada odlučili da se građanima računi neće povećavati, rekao nam je Rakočević.
Nova odluka službeno stupa na snagu s početkom naredne 2019. godine, a za projekt aglomeracije koji Grad Duga Resa također treba sufinancirati s oko 8 milijuna kuna, kako sada stvari stoje, sredstva će se osigurati iz drugih izvora. (kaportal.hr)