U Ogulinu uhićen 23-godišnji vozač zbog alkoholiziranosti i bez važeće vozačke dozvole-i to mu nije prvi put

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici pojačano su vršili nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 24 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 77 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 22 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 82 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,14 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 205,8 km/h na autocesti A1.
U proteklom tjednu na području Ogulina zatečen je vozač, star 23 godine, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 1,35 g/kg te kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu, a već je jednom pravomoćno kažnjen za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 4663,05 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
Također, na području Slunja i Rakovice zatečena su dvojica vozača, stari 57 i 46 godina, koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola (jedan od 2,14 g/kg, a drugi 2,10 g/kg) te su obojica već jednom pravomoćno kažnjeni za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Obojica vozača su uhićeni i dovedeni na nadležni sud te je jednome izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a drugome novčana kazna od 9000 kuna.

Facebook Comments