Aktualno OG sada Ogulin

“Među novozaposlenima su kuma predsjednika nadzornog odbora Siniše Ljubojevića i kandidat s Nezavisne liste Željka Stipetića”

Gradonačelnik Dalibor Domitrović medijima je poslao priopćenje, vezano uz objave DSS-a Ogulin, HDZ-a Ogulin i Nezavisne liste Željka Stipetića. U njemu stoji:

“Poštovani sugrađani, nakon niza laži i neistina od strane DSS-a, NL Željka Stipetića i HDZ-a na društvenim mrežama i blogovima, u idućem razdoblju ću iznositi argumentirane demantije na izneseno, stoga pratite moje objave i prosudite tko je Pinokio.

Prva tema je sistematizacija u SKG-u, gdje DSS na čelu sa Sinišom Ljubojevićem navodi da nova SDP-ova prokuristica izrađuje novu sistematizaciju da bi mogla raditi što hoće i što SDP želi.

Kao prvo, gospođa Sanja Tomić nije, niti je ikad bila član SDP-a, već je dugogodišnja djelatnica i pravnica u SKG-u, te dobro poznaje prilike u tom poduzeću. Zbog toga sam je imenovao prokuristicom. S druge strane, DSS na čelu sa Sinišom Ljubojevićem je na čelo SKG-a imenovao gospođu Marinu Lavrnić, istaknutu članicu DSS-a iz Karlovca, a nakon njenog odlaska na rodiljni dopust za prokuristu je imenovao DSS-ovog kandidata za zamjenika gradonačelnika Milorada Šegana.

Do dolaska gospodina Šegana na čelo SKG-a poduzeće je imalo sistematizirano 48 izvršitelja na 33 radna mjesta. Nakon preuzimanja funkcije prokuriste gospodin Šegan je izradio novu sistematizaciju kojom je povećao broj izvršitelja na 90 (!). Na koji način je rađena nova sistematizacija dočarava preslika emaila u privitku ovog teksta.

Nakon izrade nove sistematizacije, dok sam dana 02.11.2018. godine, nakon Dana svih svetih, bio na jednodnevnom godišnjem odmoru, bez mog znanja zaposlena su tri nova djelatnika. Time se broj zaposlenih u SKG-u popeo na 55, iako sam to izričito zabranio i dao naputak da niti u jednoj gradskoj tvrtki broj zaposlenih ne smije preći 50. Uz to, među novozaposlenima su kuma predsjednika nadzornog odbora Siniše Ljubojevića i kandidat s Nezavisne liste Željka Stipetića.

Treba napomenuti da su u vrijeme prokuriste Milorada Šegana troškovi plaća zajedno s isplaćenim prekovremenim satima porasli za 500 tisuća kuna na godišnjoj razini. S druge strane, stanje obveza prema dobavljačima krajem 2017. godine bilo je 863.214 kuna, dok je krajem 2018. godine bilo 1.081.789 kuna, iz čega je vidljivo da je zaduženje poduzeća u samo godinu dana, u vrijeme dok je njime upravljao DSS, povećano za oko 150.000 kuna, što je upravo suprotno ciljevima koje im je dala Skupština društva, odnosno ja kao gradonačelnik koji vršim tu funkciju.

Iz svega navedenog, iako to još nije sve,  jasno je tko je kome radio iza leđa i zbog čega je došlo do raskola u koaliciji. Kao što je na početku rečeno, u idućem razdoblju će biti demantirane i druge laži i obmane, plasirane od strane DSS-a i Nezavisne liste Željka Stipetića.

Dolaskom gospođe Tomić na mjesto prokuristice izrađena je nova sistematizacija, koju trenutno razmatra sindikat, a kojom će biti sistematizirano najviše 50 izvršitelja. Istovremeno se rade racionalizacije poslovanja i smanjivanje troškova, a o tome će biti riječi u narednim objavama”-stoji u priopćenju.