Aktualno OG sada Ogulin

Povjerenje dosadašnjem vodstvu DPD-a Sv. Rok

U nazočnosti stotinjak članova i gostiju, sinoć je održana izborna skupština Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Rok Lomost. Govoreći o dosadašnjem radu, predsjednik Mladen Petrušić rekao je kako je društvo sve brojnije i sada okuplja 188 članova i to 94 žene i 94 muškarca! Podsjetio je na aktivnosti koje su organizirali u protekloom razdoblju, istaknuvši kako i dalje daju pomoć bolesnim članovima i onima s poteškoćama u iznosu od 500 kuna godišnje, a sada tu pomoć primaju i članovi za svako novorođeno dijete. Osvrnuo se i na tiskanje knjige Ivanke Dimitrijević “Kroz Lomost s DPD-om Sv. Rok Lomost”, posebno zahvalivši gradskoj vlasti i gradonačelniku Daliboru Domitroviću koji im je iz proračuna za tu svrhu osigurao 14 tisuća kuna.

Izvješće o financijama podnio je Dragan Petrušić, a podijeljene su i iskaznice novim članovima. Potom se glasovalo o novom vodstvu. Na funkcijama su ostali svi dosadašnji. Tako će predsjednik i dalje biti Mladen Petrušić,  njegov zamjenik Željko Stipetić, a tajnik Željko Stipetić (Pavak).  Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, te Suda časti.

Nazočne su pozdravili predstavnici ostalih dobrotvornih društava koji su nazočili kao gosti, a najviše pljeska dobili su gradonačelnik Dalibor Domitrović i bivši ogulinski župnik  Robert Zubović, koji je mnoge ugodno iznenadio svojim dolaskom.

Gradonačelnik Domitrović čestitao je DPD-u Sv. Rok na uspješnom radu i sve većem broju članova, a posebno ga raduje što je među njima  broj novorođenih veći od broja umrlih.

Da nikad nije bilo bolje naglasio je i župnik Zubović, koji je nazočnima poručio:”Ustrajte i dalje uz Božji blagoslov. Vi ste budućnost i srce naše župe i grada Ogulina”.

Na kraju skupštine upriličeno je predstavljanje knjige “Kroz Lomost s DPD-om Sv. Rok Lomost” o kojoj je govorila  Valentina Ceranić  i sama autorica Ivanka Dimitrijević.