Od 370 oboljelih od gripe – u Ogulinu najviše!

Četvrti tjedan sezone gripe u Karlovačkoj županiji donio je porast oboljelih od ove zarazne bolesti, a posebno na našem ogulinskom području. Naime, po posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, ukupno je registrirano 370 oboljelih od gripe na području županije, a od toga 231 osoba je registrirana upravo u Ogulinu. Po tome smo, na žalost rekorderi u županiji, a na drugom mjestu ostavili smo Karlovac u kojem su registrirane 102 novooboljele osobe. Usporedbe radi, prije tjedan dana po službenim podacima u našem gradu bilo je registrirano tek 11 oboljelih osoba, pa sada slobodno možemo reći kako je gripa doslovno uzela maha i na našem području.

U Ogulinu najviše oboljelih registrirano je u dobnoj skupini od 30 – 64 godine starosti, njih 137, a pošteđeni nisu niti oni najmlađi, pa je tako zabilježeno 20 oboljelih u dobi od 1 do 4 godine starosti.
Naravno, riječ je o prijavljenim slučajevima, točnije onima koji su zatražili liječničku pomoć, dok je realan broj oboljelih od ove zarazne bolesti, čemu većina građana i sama može svjedočiti, znatno veći. Veseli činjenica da se bližimo samom vrhuncu ovog vala i da će uskoro doći do pada broja oboljelih.

Kao zanimljivost dodajmo podatak da je prošle godine u ovo vrijeme u Ogulinu bilo 59 oboljelih od gripe, dok je najveći broj “gripoznih” prošle sezone zabilježen u veljači, u periodu od 19. do 25. 2. kada ih je bilo 177.

Koliko znamo, zbog gripe još uvijek nisu dozvoljene posjete u ogulinsku bolnicu.

Facebook Comments