Aktualno OG sada Ogulin

Testiranja za prvašiće ubrzo počinju

Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji, prema Planu upisa, sukladno pripadajućoj zakonskoj regulativi pokreće postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2019./2020. Sukladno upisnim područjima utvrđeni su popisi djece obveznika upisa u prvi razred u školskoj godini 2019./2020.

Roditeljima će od strane ovog ureda biti upućeni pojedinačni pozivi u kojima je naznačeno točno vrijeme i mjesto održavanja predbilježbe a koje je prethodno usklađeno sa Stručnim povjerenstvima škole. Prilikom predbilježbe roditelji će dobiti i pisanu obavijest o terminu i mjestu provođenja liječničkog pregleda djeteta. Ostali članovi Stručnog povjerenstva škole procjenjuju psihofizičko stanje djece u školi.
U slučaju zahtjeva za prijevremeni upis djece zahtjev za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta radi prijevremenog upisa podnosi se ovom Uredu na obrascu 6 najkasnije do 31. ožujka 2019. godine. Zahtjev mora biti potpisan od strane oba roditelja, odnosno staratelja.

Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program osim zahtjeva obvezno je priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole roditelj dostavlja Uredu na obrascu 6, uz priloženo mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja, medicinsku dokumentaciju i rješenje Centra za socijalnu skrb. Djetetu se može odgoditi upis u prvi razred za jednu školsku godinu isključivo na temelju prijedloga i mišljenja školskog stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i Stručnog povjerenstva Ureda, za jednu školsku godinu. Za odgodu roditelj ne podnosi zahtjev Uredu niti školi.

Plan upisa kao i obrasci, nalaze se na web stranici Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, a sve dodatne informacije možete potražiti u osnovnoj školi prema upisnom području, kod nadležnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ili u Uredu državne uprave u Karlovačkoj županiji.