Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin zabilježio pad oboljelih od gripe

Dobra vijest stiže nam iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Naime, prošli tjedan smo vas izvijestili kako je upravo Ogulin bio rekorder u županiji po broju oboljelih od gripe. Tada je zabilježena 231 osoba oboljela od ove zarazne bolesti, dok je u petom tjednu praćenja u našem gradu zabilježena brojka od 44 novooboljele osobe. Tako smo se ovaj put našli na trećem mjestu u županiji. Najviše novooboljelih registrirano je u Karlovcu, njih 120. Duga Resa je na drugom mjestu sa 73 oboljele osobe.
U Ogulinu najviše oboljelih registrirano je u dobnoj skupini od 30 – 64 godine starosti, njih 32, a dobra je vijest da oboljelih osoba nije bilo u dobnoj skupini do 14. godine starosti.

Ukupno su u posljednjem, petom, tjednu praćenja u Karlovačkoj županiji registrirane 272 novooboljele osobe. Od 31. prosinca prošle godine, pa do 5. veljače gripa je u Karlovačkoj županiji pokosila ukupno 878 osoba.
Naravno, riječ je o prijavljenim slučajevima, točnije onima koji su zatražili liječničku pomoć, dok je realan broj oboljelih od ove zarazne bolesti, čemu većina građana i sama može svjedočiti, znatno veći.