Aktualno OG sada Ogulin

Novi ciklus radionica za mlade, nezaposlene osobe

Udruga Carpe Diem uspješno je završila peti ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

U prvom mjesecu nove godine družili su se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, te  ih kroz radionice uspješno osnažili, ali i motivirali. Svakodnevno su prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. Osim grupnih radionica, proveli su i individualno savjetovanje u kojem su imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimali su i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu.
Cijeli ciklus zaključili su izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja a najviše su ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili.

Upravo iz tog razloga održat će još jedan  ciklus koji započinje u utorak, 12.2.2019. i to po prvi puta u Ogulinu, a sve zainteresirane pozivaju da im se pridruže i prijave putem prijavnog obrasca. (http://www.jobclub.carpediem.hr/prijavni-obrazac.html)

Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. Radionice će se odvijati kroz tri tjedna u trajanju od 3h sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se odvijati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju.
Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.
Za sve dodatne upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal