Novi ciklus radionica za mlade, nezaposlene osobe

Udruga Carpe Diem uspješno je završila peti ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

U prvom mjesecu nove godine družili su se i intenzivno radili s korisnicima u Karlovcu, te  ih kroz radionice uspješno osnažili, ali i motivirali. Svakodnevno su prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. Osim grupnih radionica, proveli su i individualno savjetovanje u kojem su imali mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimali su i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu.
Cijeli ciklus zaključili su izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja a najviše su ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili.

Upravo iz tog razloga održat će još jedan  ciklus koji započinje u utorak, 12.2.2019. i to po prvi puta u Ogulinu, a sve zainteresirane pozivaju da im se pridruže i prijave putem prijavnog obrasca. (http://www.jobclub.carpediem.hr/prijavni-obrazac.html)

Ove radionice namijenjene su svim mladim osobama s područja Karlovačke županije, neovisno o stupnju obrazovanja i neovisno o tome jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis (kreativni, standardni i videoživotopis), pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima. Osim toga, mladi će imati mogućnost upoznati poslodavce s područja Karlovačke županije, postaviti svoje životopise na online platformu Kluba za zapošljavanje mladih gdje će pak poslodavci moći direktno pretraživati njihove životopise. Radionice će se odvijati kroz tri tjedna u trajanju od 3h sata dnevno, od čega su predviđena dva tjedna grupnog rada i tjedan dana individualnog savjetovanja, s kontinuiranom mentorskom podrškom po završetku radionica. Radionice će se odvijati u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu, Vojniću i Slunju.
Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije projekt je udruge Carpe Diem u partnerstvu sa Gradom Karlovcem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989 443,00 kn.
Za sve dodatne upite i informacije posjetite Facebook ili Instagram stranicu „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“.

Facebook Comments