Aktualno Županija

Povećana nezaposlenost u siječnju

Siječanj je donio povećanje nezaposlenosti u Karlovačkoj županiji tako da područni Zavod za zapošljavanje sad ima evidentirano 4.227 osoba. To je, javljaju sa Zavoda za zapošljavanje u odnosu na prosinac u 2018. godini, povećanje za 250 osoba ili 6,3 posto.

U odnosu na siječanj prošle godine još uvijek je broj nezaposlenih puno manji, čak za 26 posto. Tada je posao preko Zavoda u Karlovcu tražili 1.489 radno sposobnih ljudi više nego danas. Posao najviše traže osobe srednje dobi od 30 do 49 godina starosti. Njih je na burzi 1.605, zatim oni stariji od 50 godina (1.499), dok je najmanje mladih – 1.123 građana od 15 do 29 godina starosti.

– U Republici Hrvatskoj na zavodu za zapošljavanje krajem siječnja 2019. godine bile su evidentirane 158.834 nezaposlene osobe što je povećanje od 6,7 posto u odnosu na protekli mjesec, te smanjenje od ipak 18,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kažu u Zavodu.

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal