Aktualno OG sada Ogulin

Na listi oštećenih i “Ivanina kuća bajke”, ali i neke karlovačke ustanove

Zagreb je u svibnju trebao biti domaćin velikog sajma Central European Tourism Summit Zagreb (CETS). Sajam je najavljivan kao prva veća poslovna i turistička burza “B2B” u našoj zemlji i srednjoj Europi, a prvotno se trebao održati još u prosincu prošle godine. Ovu jedinstvenu priliku prepoznale su Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Zagreba, pa su organizatorima, još prošle godine, pružile logističku podršku.

Međutim, mediji ovih dana pišu kako su organizatori prevarili sve zainteresirane izlagače, turističke agencije i sponzore među kojima su se našli Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, te neke županijske turističke zajednice.
Kako pišu mediji, organizatori, britanski bračni par s tvrtkom iz španjolske Malage,  nestali su s 45 tisuća eura, a nestala je i web-stranica sajma!

Doznajemo da su se na popisu oštećenih našle ustanove iz Karlovačke županije. Naime, novac za sudjelovanje i zajedničku prezentaciju uplatili su i karlovačka Aquatika, Baraćeve špilje iz Rakovice i ogulinska Ivanina kuća bajke, a radi se o iznosu od 750 eura za jedan štand.

Od ravnateljice Centra Ivanina kuća bajke, Ankice Puškarić doznajemo kako su u ovom sajmu vidjeli jedinstvenu priliku za sklapanje novih poslovnih kontakata, te ugovora koji bi u končanici doveli do porasta broja posjetitelja. Naime, na sajmu je trebalo sudjelovati 160 kupaca sa dalekih, te 260 kupaca sa europskih tržišta što je prepoznato kao prilika koju ne treba propustiti. Međutim, priča je pala u vodu, a kakav će biti konačan ishod, vjerujemo da će se uskoro i saznati.

Prema nekim informacijama sajam bi se ipak mogao održati, ali za sada nema nikakvih konkretnih informacija. Ravnateljica Puškarić dodaje kako se nada da će barem dobiti povrat uplaćenih sredstava, te da će nadležne institucije rasvijetliti cijeli slučaj.