Aktualno OG sada Ogulin

U Ivaninoj kući bajke nadaju se dobroj sezoni

S proljećem obično živnu naše gradske ulice, pa tako često imamo priliku susresti grupe učenika i nastavnika koji stižu u posjet ogulinskim znamenitostima. Prema riječima ravnateljice Ankice Puškarić, u “Ivaninoj kući bajke” u punom jeku su pripreme za proljetni dio sezone koji je u pravilu i najjači u ovoj ustanovi, barem, po broju posjeta.

Ravnateljica “Ivanine kuće bajke” kaže kako je zadovoljna najavama dolazaka za svibanj i lipanj, a lagano se puni i mjesec travanj. Aktivno se radi na povezivanju sa turističkim zajednicama koje se nalaze u našem neposrednom okruženju, poput Rijeke i Novog Vinodolskog, s ciljem privlačenja turista koji tijekom ljetnih mjeseci borave na njihovom području. Aktivno se radi i na ostalim marketinškim aktivnostima u suradnji sa Aquatikom i Baraćevim špiljama. Takvim pristupom nastoji se povećati broj posjetitelja Kući bajke tijekom ostalih mjeseci kada se bilježi nešto slabiji broj posjeta.

Inače, svake godine djelatnice ove ustanove nastoje nadopuniti i obogatiti svoju ponudu programa novim sadržajima kako bi upotpunile doživljaj cijele Ivanine kuće bajke, a velika pažnja pridaje se i edukaciji zaposlenica ove ustanove. Tako je nedavno, njihova dugogodišnja suradnica i poznata pripovijedačica bajki, Jasna Held održala edukaciju zaposlenica, a u cilju podizanja kvalitete usluge i samog doživljaja Ivanine kuće bajke. Prema riječima ravnateljice, zaposlenice su iskazale interes i za učenjem njemačkog jezika, obzirom da je sve više turista u našem gradu sa njemačkog govornog područja.

Nadamo se kako će trud i rad zaposlenica u ovom pripremnom dijelu sezone biti nagrađen dodatnim porastom broja posjetitelja, kako u špici sezone, tako i tijekom cijele godine.