Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu proglašeni najbolji u sportu Karlovačke županije u 2018. g.

U ogulinskoj Školskoj sportskoj dvorani održana je svečanost proglašenja najboljih u sportu Karlovačke županije za 2018. godinu. Najsvečanijoj večeri županijskog sporta nazočili su, osim sportaša, trenera i predstavnika klubova, i brojni gosti, te dužnosnici i uglednici sa lokalne i županijske razine, a prigodan progaram vodila je Mihaela Milanović Poljak.

I ove godine birali su se najbolji sportaš i sportašica, te najbolja ženska i muška ekipa u županiji.

Što se tiče ogulinskih sportaša i klubova, u kategoriji sportašica nominirana je bila Matea Brozović iz ŽRK Ogulin. Za najboljeg sportaša nominiran je bio Ivan Karlo Ban iz TK Ogulin, a upravo je TK Ogulin bio kandidiran za najbolji muški sportski klub u 2018. godini. Za najbolji ženski klub nominiran je bio Ženski kuglački klub “Ogulin”.

Nakon provedenog postupka glasovanja, kojeg je provela Zajednica sportova Karlovačke županije, titula najbolje sportašice županije završila je u rukama Petre Furač iz Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac, dok je najboljim sportašem proglašen Bruno Belčić iz Atletskog klubu Karlovac. Najuspješnijim muškim klubom u 2018. godini u županiji proglašen je Baseball klub “Olimpija 83” iz Karlovca, a u ženskoj konkurenciji najboljim je proglašen Stolnoteniski klub “Aquaestil” iz Duge Rese.

Uz kategorije za koje se glasovalo, nagrađeni su i najbolji sportaši s invaliditetom, najbolji treneri i sportski djelatnici, uspješni mladi sportaši i mlade nade županijskog sporta.
Tako se u kategoriji najboljih sportaša s invaliditetom u Karlovačkoj županiji, među ostalima, našao i David Stipetić iz RK Ogulin. Imali smo i predstavnika u kategoriji najboljih trenera u županiji, a ovo priznanje završilo je u rukama ogulinca Dubravka Dragičevića, trenera RK Ogulin. Branko Matijašić iz ŽRK Ogulin dobio je priznanje u kategoriji najuspješnijih sportskih djelatnika Karlovačke županije za 2018. godinu.

Kako se čini, nema bojazni za županijski sport u budućnosti jer je nagrađeno ukupno 27 uspješnih mladih sportašica i sportaša, mladih nada županijskog sporta. Među njima našle su se 4 mlade nade ogulinskog sporta, i to: Anton Stipetić iz TK Ogulin, Hana Kovačević iz ŽRK Ogulin, Filip Cipek iz RK Ogulin, te Rudi Vuković iz Gimanastičkog kluba “Ogulinski sokol”.

Priznanja su uručena i mladim sportašima s ostvarenim vrhunskim rezultatima u 2018. godini, a Ogulin su u ovoj kategoriji predstavljali: Helena Dujmić iz TKD Ogulin, Magdalena Stipetić iz ŽKK Ogulin, Dorian Salopek iz TK Ogulin, Luka Vuković i Karlo Karaga iz GK “Ogulinski sokol”, te tenisač Ivan Karlo Ban iz TK Ogulin.
Ovom prigodom uručena su i dva priznanja za dugogodišnji rad u sportu Karlovačke županije, a jedno od njih završilo je u rukama ogulinske kuglačice Ruže Neralić.

Svečanost proglašenja okončana je prigodnim domjenkom.