Aktualno OG sada Ogulin

Zavičajni muzej projektima osigurao 190 tisuća kuna

Odlične vijesti ponovno nam stižu iz Zavičajnog muzeja Ogulin. Naime, uprava za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH objavila je dugo očekivane rezultate financiranja Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima u 2019. godini.
Na navedeni program Zavičajni muzej Ogulin prijavio je obnovu tzv. zgrade konjušnice koja je sastavni dio Starog grada Ogulina, a u budućnosti bi trebala biti uređena za potrebe proširenja i unapređenja muzejske djelatnosti.
Ministarstvo kulture RH za navedeni je program odobrilo 150.000,00 kn te će se u narednim mjesecima, u konzultaciji s Konzervatorskim odjelom u Karlovcu, odlučiti o daljnjim zahvatima.

Ovime su objavljeni svi rezultati natječaja na koje je Zavičajni muzej Ogulin izvršio prijave u 2018. godini, pa je tako za 2019. godinu ostvareno sljedeće:
1.   10.000,00 kn Karlovačke županije za program “Interaktivna multimedijska aplikacija i info-pult u Starom gradu Ogulinu”;
2.  30.000,00 kn Ministarstva kulture RH za program “Opremanje multifunkcionalnih muzejskih prostorija Zavičajnog muzeja Ogulin”; te
3. 150.000,00 kn Ministarstva kulture RH za program “Ogulin, Stari grad Ogulin, Trg hrvatskih rodoljuba 2”.

Na ovaj način djelatnici Zavičajnog muzeja osigurali su 190.000 kuna što će u svakom slučaju dodatno unaprijediti rad ove gradske institucije.