Aktualno Županija

Dizalice konačno u Nazorovoj? Projekt poslovno – stambenog centra ipak nije mrtav

Iako su već mnogi pomislili da je projekt stambeno – poslovnog kompleksa s brojnim sadržajima u Nazorovoj ulici postao i ostao samo jedna dobra ideja koja nikad neće zaživjeti, KAportal doznaje da to nije tako.

Naime, već davno je tvrtka Pionir otkupila zemljište i srušila ruševne kuće na platou pored pothodnika s ciljem gradnje Centra koji bi u svom sastavu imao čak i multipleks kino. Prošlo je gotovo osam godina i ništa se nije događalo, a Nazorova s derutnim pothodnikom ispod “brze ceste” i platoom kod nekadašnje “Kavane Neboder” zaraslim u korov, u odnosu na druge djelomično obnovljene kvartove izgleda kao “ružno pače”.

Apetiti gradske uprave?

No situacija se izgleda ipak mijenja, a po svemu sudeći smanjili su se i apetiti gradske uprave da investitoru u ovakav projekt urbanističko – arhitektonskim natječajem nametne neke sadržaje koji su financijski zahtjevni, a po mnogima i komercijalno neodrživi, no o tome, barem zasad, nismo uspjeli dobiti službenu informaciju.

– Grad Karlovac odradio je nekoliko sastanaka s investitorom, a sve u cilju pokretanja projekta. Sve gradske službe investitoru su na raspolaganju te pratimo nastavak investicije, kratko glasi odgovor koji smo iz karlovačkog magistrata dobili na upit gdje je zapelo u projektu Nazorove. S druge strane, ispred investitora Krunoslav Sorko nam je rekao da su nastavljeni dogovori i da se rješavaju ugovori koji će konačno pokrenuti cijeli projekt s mrtve točke. Više informacija, rekao nam je Sorko, mogao bi imati već sljedećeg tjedna.

Nazorova “makeover”

Do tada možemo se podsjetiti da su tvrtke Gradko i GIP Pionir kao investitori prilično ambiciozno krenuli u makeover ovog dijela Karlovca i to u vrijeme dok je Hrvatsku još potresala ekonomska kriza. Tadašnja gradska administracija zakomplicirala je cijelu priču pa je o planu izgradnje raspravljalo čak i Gradsko vijeće. Taj je prostor djelomično u privatnom i gradskom vlasništvu pa su oba subjekta trebali nastupiti kao partneri a kako je cijeli prostor ocijenjen kao urbanistički vrlo vrijedan, provodio se i arhitektonski natječaj. Bilo kako bilo, sve što se tamo napravi mora biti reprezentativno jer ovaj dio grada takav mora i biti. Kakav je sada to je čak pomalo i otužno. (KAportal.hr)