Aktualno OG sada Ogulin

Osnovan Savjet za ratne veterane Gradske organizacije SDP-a

U Domu obrtnika sinoć je održana konstituirajuća sjednica Savjeta za ratne veterane Gradske organizacije SDP-a Ogulin.  Sjednicu je otvorio predsjednik SDP-a Ogulin Dalibor Domitrović, nakon čega je za predsjednika Savjeta  imenovan Renato Glavaš, za dopredsjednika Marinko Herman, a za tajnika Željko Tonković.

Predsjednik savjeta Renato Glavaš obrazložio je razloge formiranja ovog savjeta i ciljeve koje želi ostvariti, rekavši kako će se zalagati za drugačiji pristup spram tema koje se odnose na Domovinski rat i braniteljsku populaciju.

„Ratni veterani, odnosno cijela braniteljska populacija, za nas predstavlja nestranačku kategoriju koja se u Domovinskom ratu nije borila ni za jednu stranku, nego za slobodnu i prosperitetnu Hrvatsku. Upravo zato Savjet se obraća svima koji se protive kontroli veteranske populacije preko vođa nagrađenih sinekurama“.

Što se aktualne političke situacije u zemlji tiče Glavaš je istaknuo kako su sada glavni prioriteti popravljanje izuzetno loše demografske slike zemlje i sprječavanje daljnjeg iseljavanja građana, jačanje gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta, te ravnomjeran razvoj cijele zemlje.

„Smatramo da moramo biti aktivni sudionici ovih procesa, a ne tek još jedna stavka među njima kojom se neko drugi treba pozabaviti. Stoga nam je namjera potaknuti sve naše sugrađane, a posebno branitelje i ratne veterane, barem na promišljanje, ako ne i aktivno sudjelovanje u izgradnji jedne nove, drugačije i bolje budućnosti našeg grada Ogulina, te posljedično i cijele Republike Hrvatske“ rekao je Renato Glavaš.

Konstituirajućoj sjednici su prisustvovali saborski zastupnici Fred Matić i Franko Vidović.