U Mostanju u planu gradnja sportsko – kulturnog centra, potrebno 7,2 milijuna kuna – Grad pokrenuo crowdfunding kampanju

U prvoj crowdfunding kampanji u Karlovcu, započetoj prije tri mjeseca, za budući Sportsko-kulturni centar Mostanje građani i tvrtke su do sad dali 8.500 kuna.

Planirano je do kraja godine skupiti 300.000 kuna od različitih donatora, i to ne samo iz Karlovca, već i izvan njega pa i iseljenika u Australiji i Kanadi. Dio je to od, procjenjuje se, potrebnih 7,2 milijuna kuna, za izgradnju budućeg centra na mjestu nekadašnjeg Doma Mostanje, uništenog u ratu. Izgrađen bi trebao biti za dvije godine.

– Grad Karlovac je ove godine u proračunu izdvojio 500.000 kuna za nastavak izgradnje Sportsko kulturnog centra u Mostanju. Uz to, krajem prošle godine Grad je pokrenuo crowdfunding kampanju “Izgradimo zajedno sportsko-kulturni centar u Mostanju”. Za ovaj oblik prikupljanja sredstava Grad se odlučio zbog transparentnosti i činjenice da se temelji na solidarnosti, te daje mogućnost svima koji osjećaju potrebe i želje stanovnika GČ Mostanje za kvalitetnijim svakodnevnim životom da se uključe i u okviru svojih mogućnosti podrže ovaj projekt, odgovorili su nam iz Gradda.

Sadašnjih 8.500 kuna dalo je 12 donatora, među kojima većinom gradske tvrtke, pročelnici i vijećnici. Popis donatora, zajedno s otalim podacima o kampanji i projektu, vidljiv je na linku http://croenergy.eu/projekt/izgradimo-zajedno-sportsko-kulturni-centar-u-mostanju

– Kampanja traje do 14. prosinca 2019. godine, a cilj je na ovaj način u godinu dana prikupiti 300.000 kuna, koji će uz proračunski novac u 2020. godini biti uloženi u izgradnju Centra, kazali su nam u Gradu.

Za budući centar izgrađeni su temelji, a predviđeno je da će na 867,97 m2 imati dvoranu za kuglanje s gledalištem, klupskim prostorijama i sanitarnim čvorom, cafe bar s vanjskom terasom, društvene prostorije GČ Mostanje, prostorije KUD-a s multimedijskom dvoranom za različite aktivnosti, te uređen okoliš s dječjim igralištem, obnovljeno obližnje nogometno igralište i uređeno parkiralište. (KAportal.hr)

Facebook Comments