Aktualno OG sada Ogulin

Filip Šehović više nije predsjednik ogulinskog Savjeta mladih

U prostorijama Savjeta mladih u subotu je održana 8. Sjednica Savjeta mladih Grada Ogulina. Predsjednik Filip Šehović uvodno je napomenuo kako je 05. travnja 2018. godine izabran većinom glasova članova Savjeta mladih za predsjednika. Istakao je kako je u malo manje od godinu dana njegovog mandata pokrenuto ovo tijelo Gradskog vijeća, te je zadobilo, zahvaljući uloženom trudu i radu članova, veću važnost u zajednici.

U nastavku sjednice je rekao: “Zbog moje političke izloženosti ispred Socijaldemokratske partije Ogulin, Savjet mladih se u javnosti počeo percipirati kao stranačka organizacija, što ni približno nije bilo tako. Svojim radom u protekloj godini nikada nisam dijelio članove Savjeta prema političkoj pripadnosti. Cijenio sam i nagrađivao svakog člana koji je pokazivao volju i interes za radom. Ponosan sam ako sam svojim radom uspio barem malo utjecati na odluke mladih da se uključe i angažiraju u politici i političkim pitanjima u gradu. Nikada Savjet mladih u Ogulinu nije izazivao toliko pažnje kritičara, kojima očito nije odgovaralo da se mladi sve više uključuju i počinju razmišljati svojom glavom. Ostavku dajem zato što moj životni put ide dalje, spreman sam preuzeti veću odgovornost i veselim se izazovima i radu u timu kojeg predvodi naš gradonačelnik Dalibor Domitrović. Savjet mladih za novog predsjednika i potpredsjednika treba one mlade ljude koji su svojim radom u prošloj godini dokazali da zaslužuju nastaviti započeto.”

Iz navedenih razloga podnio je ostavku na dužnost predsjednika Savjeta mladih Grada Ogulina, a u nastavku sjednice predloženi su novi kandidati koji će u narednom razdoblju obnašati dužnost predsjednika i njegova zamjenika. Radi se o mladim ljudima koji su došli u Savjet mladih prvenstveno samostalno, točnije nisu predloženi ispred političkih stranaka. Ovim činom bi se trebalo promjeniti percepcija građana o Savjetu mladih kao političkoj organizaciji. Jednoglasnom odlukom članova za novu predsjednicu izabrana je Lucija Luketić, a za zamjenika je izabran Edi Grubor.
“Luciji želim mnogo uspjeha i kvalitetnih projekata, a za bilo kakvu pomoć i dalje smo tu na raspolaganju.” – poručio je, sada već bivši, predsjednik Savjeta Filip Šehović.