Aktualno OG sada Ogulin

“Arhitektura Ogulina od gotike do moderne”

“Arhitektura Ogulina od gotike do moderne” naziv je sinoćnjeg predavanja kojeg je u prizemlju Zavičajnog muzeja održao profesor likovne umjetnosti i veliki zaljubljenik u povijest arhitekture Denis Franušić. Tema je izazvala interes Ogulinaca pa su tijekom puna dva sata njegova izlaganja, praćenog fotografijama, iz prve ruke imali priliku čuti sve nepoznate i poznate činjenice o povijesti arhitekture našeg grada. Svjedočanstvo je to nekih davnih vremena, a svaka od zgrada u užem centru našeg grada ima svoju priču, te velik povijesni i arhitektonski značaj i vrijednost, iako dobar dio Ogulinaca to niti ne zna.

Na samom početku predavanja, riječi dobrodošlice svim posjetiteljima uputila je ravnateljica Ana Krznarić. Svojom nazočnošću podršku ovom događanju dala je, među ostalima, zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja uputivši djelatnicima muzeja prigodnu čestitku. Poželjela im je puno uspjeha u njihovom daljnjem radu, te još puno ovakvih događanja.

Predavanje su organizirali djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin, a na taj način je obilježena 1. godina njihovog samostalnog djelovanja. Naime, 1. travnja 2018. godine ogulinski muzej je izdvojen iz sastava Pučkog otvorenog učilišta, te od tada djeluje kao zasebna gradska ustanova. Inače, poklonili su i besplatan razgled stalnog muzejskog postava svim posjetiteljima tijekom dana.