Aktualno OG sada Ogulin

Za modernizaciju Zavičajnog muzeja 20 tisuća kuna

Nakon uspješne prve godine samostalnog djelovanja Zavičajnog muzeja Ogulin, iz muzeja nam ponovno stižu nove lijepe vijesti koje jamče daljnji napredak u njihovom radu.
Naime, krajem siječnja Zavičajni muzej Ogulin izvršio je prijavu na Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, a kojeg je raspisalo Ministarstvo kulture RH. Među 365 prispjelih prijava odobreno je 78 programa, među kojima i projekt “Izrada mobilne aplikacije s audio vodičem za Zavičajni muzej Ogulin”. Za njegu realizaciju tako je odobreno 20.000,00 kn.

Sve prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj, a pri ocjenjivanju programa vodilo se računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnosti predloženog programa, promicanju interkulturnog dijaloga, stručnoj utemeljenosti, ekonomičnosti i o regionalnoj rasprostranjenosti.

“Drago nam je da je naš projekt prepoznat kao važan i vrijedan sufinanciranja, te se veselimo izradi aplikacije kojom ćemo našim posjetiteljima pružiti novi način prezentiranja kulture, baštine i povijesti grada Ogulina i ogulinskog kraja.” – poručila je ravnateljica muzeja Ana Krznarić.