Za modernizaciju Zavičajnog muzeja 20 tisuća kuna

Nakon uspješne prve godine samostalnog djelovanja Zavičajnog muzeja Ogulin, iz muzeja nam ponovno stižu nove lijepe vijesti koje jamče daljnji napredak u njihovom radu.
Naime, krajem siječnja Zavičajni muzej Ogulin izvršio je prijavu na Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, a kojeg je raspisalo Ministarstvo kulture RH. Među 365 prispjelih prijava odobreno je 78 programa, među kojima i projekt “Izrada mobilne aplikacije s audio vodičem za Zavičajni muzej Ogulin”. Za njegu realizaciju tako je odobreno 20.000,00 kn.

Sve prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj, a pri ocjenjivanju programa vodilo se računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnosti predloženog programa, promicanju interkulturnog dijaloga, stručnoj utemeljenosti, ekonomičnosti i o regionalnoj rasprostranjenosti.

“Drago nam je da je naš projekt prepoznat kao važan i vrijedan sufinanciranja, te se veselimo izradi aplikacije kojom ćemo našim posjetiteljima pružiti novi način prezentiranja kulture, baštine i povijesti grada Ogulina i ogulinskog kraja.” – poručila je ravnateljica muzeja Ana Krznarić.

Facebook Comments