Aktualno OG sada Ogulin

Radio Ogulin proslavio 54. rođendan!

Danas Radio Ogulin slavi 54. rođendan. U eteru je od 4. travnja 1965. godine, kad su emitirane prve vijesti. Pročitao ih je Stjepan Spoja, a emitirane su iz Proca. Prvi profesionalac, zaposlenik Radio Ogulina, bio je Josip Dubić.

Radio je tu zbog svih onih koji su mu vjerni sve ove godine, ali i zbog svih novih slušatelja koje pridobivaju osvježenim programom i modernijim pristupom u radu. Radio Ogulin ima bogatu prošlost, prepunu uspona i padova, ali i godine ispunjene ljudskim sudbinama i radom s puno ljubavi.

Tijekom dana emitirao se nešto drugačiji, slavljenički program. Zaposlenici radija prisjetili su se nekih davnih dana i vremena u kojima je radio tek započinjao s radom, a tijekom pet desetljeća kroz radijski eter prošli su brojni ljudi, kolege novinari, tehničari, ali i suradnici koji su svojim radom oplemenili povijest ove medijske kuće, koja je jedna od najstarijih u ovom dijelu Europe.
Slušatelji su imali priliku poslušati i kako nastaje radijski program, ne skrivajući “brljave” koje nastaju tijekom pripreme i snimanja emisija.

U slavljeničkom danu zaposlenicima su se pridružili i pojedini građani i slušatelji, te predstavnici Društva Naša djeca,  donijevši prigodne darove, ali i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.