Aktualno OG sada Ogulin

Prijam za sportaše

Tenis, gimnastika i kuglanje, sportovi su koji, kako se čini, u Ogulinu ne trebaju brinuti za budućnost. Da je tome tako svjedoče i postignuti uspjesi petorice dječaka koji su osvjetlali obraz i pronijeli ime našeg grada diljem zemlje, a i šire. Naime, Zlatan Mazor iz KK “Policajac” osvojio je nedavno titulu prvaka Hrvatske za mlađe juniore do 18 godina u kuglanju. Gimnastičar “Ogulinskog sokola” Luka Vuković okitio se zlatnom medaljom na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore u gimnastičkom višeboju, dok je njegov klupski kolega Karlo Karaga postao viceprvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora u gimnastičkom višeboju.
Izuzetne rezultate ostvaruju i ogulinski tenisači. Tako je Ivan Karlo Ban ponosni nositelj titule dvoranskog prvaka Hrvatske u tenisu do 18 godina. Roko Stipetić iz TK Ogulin dvoranski je viceprvak Hrvatske do 16 godina, a njegov mlađi brat Anton, nosi naslov dvoranskog viceprvaka Hrvatske u tenisu do 12 godina.

Ove odlične sportske uspjehe, na posebno za njih upriličenom prijamu, pozdravili su gradonačelnik Dalibor Domitrović, te njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumnja i Daniel Vukelja. Mlade sportske nade našeg grada, ali i cijele države, stigle su u pratnji pojedinih roditelja, trenera Marijana Turkovića i Marinka Jurašića, te trenera i tajnika Sportske zajednice Grada Ogulina Maria Pavića.

Ovom prigodom svaki je sportaš upoznao čelne ljude grada sa ostvarenim rezultatom, te svakodnevnim ritmom treninga i natjecanja, koje nastoje uskladiti sa školskim obvezama.

Saslušavši mlade sportaše, gradonačelnik Dalibor Domitrović im je uputio čestitke na postignutim rezultatima, uz želju da ustraju na svom sportskom putu, a potom im je uručio i simbolično priznanje i poklon.

Nazočnima se obratio i tajnik Sportske zajednice Mario Pavić, napomenuvši kako nije slučajno da ogulinski sportaši ostvaruju ovakve rezultate. Osim njihovog upornog rada i odricanja, rada njihovih trenera i podrške obitelji, tome doprinose i vrhunski sportski objekti i uvjeti koje imamo u našem gradu.