Aktualno OG sada Ogulin

Javna savjetovanja u tijeku

Zakon o pravu na pristup informacijama uredio je pravo javnosti na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti. Radi pravodobnog, potpunog i točnog informiranja javnosti o svom radu, jedinice lokalne samouprave na svojim internetskim stranicama objavljuju popis svih onih akata koje u tijeku godine dana namjeravaju donositi ili mijenjati. To je takozvani Plan normativnih aktivnosti.
Uz to, jedinice lokalne samouprave objavljuju i popis akata pred čije će donošenje ili izmjene provesti savjetovanje s javnosti. To je Plan savjetovanja s javnosti.

Tako na web stranici Grada Ogulina možete pronaći i Plan normativnih aktivnosti Grada Ogulina i Plan savjetovanja s javnošću. Trenutno su tako, među ostalima, aktualni Pozivi na savjetovanje za Provodbeni plan zaštite od požara, za Program javnih potreba HGSS-a Stanice Ogulin, Program potpora u poljoprivredi, kao i Poziv na savjetovanje o Nacrtu prijedloga Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi, te za Nacrt Proračuna Grada Ogulina, a sve za tekuću 2019. godinu.

Svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na konkretne nacrte za koje su savjetovanja u tijeku, možete uputiti e-mail adresu [email protected].