Aktualno OG sada Ogulin Sport

Rukometaši zapalili pobjedničku pilu za ulazak u 2. Hrvatsku rukometnu ligu!

Dugo nedosanjani san postao je jučer javnost!  Naime, sinoć je u Gradskog sportskoj dvorani, pokraj Prve osnovne škole, odigrano posljednje kolo 3. HRL zapad u kojem su snage odmjerili momčadi Ogulina i Novigrada.

Bila bi to utakmica kao i svaka druga, međutim ova je ogulinskim rukometašima donijela ulazak u viši rang natjecanja, točnije u, tako dugo sanjanu, 2. HRL. Ovo je vrhunac sportskog rada i ciklusa seniorske momčadi, koja je dugi niz godina u samom vrhu kadetske i seniorske lige, a osvajači su brojnih turnira, kako u Hrvatskoj, tako i van granica naše zemlje. Puno predanog rada, svakodnevnih treninga, znoja, suza i prijeđenih prepreka, put je kojeg je prevalila ova momčad pod voditeljskom palicom trenera Dubravka Dragičevića.

Tako je san brojnih ogulinskih rukometaša postao java, a na putu do povijesne pobjede naše rukometaše pratili su brojni navijači. Među njima je bio i onaj najvjerniji, Željko Salopek Pele, kojeg je publika pozdravila srdačnim pljeskom! Atmosfera je bila prava navijačka, a članovi kluba pobrinuli su se da grla budu u navijačkoj formi i da želuci budu puni. Svi navijači počašćeni su tako sokovima i pićem, a mnogi su uživali i besplatnom grahu, kojeg je pripremio član Izvršnog odbora kluba Vinko Sabljak.

Na krilima ogulinskih navijača naši rukometaši lomili su tijekom prvog poluvremena protivnike i na kraju ih deklasirali rezultatom 31:19. Golove za pobjedu dali su: Luka Turković 6, po 4 gola zabili su David Stipetić, Andrija Gaši i Andrija Poljak. Sa po 3 gola, na listu strijelaca upisali su se Toni Puškarić, Antonio Drašković i Filip Gašparović, a 2 gola upisao je Alen Stipetić. Po gol upisali su Karlo Blašković i Marko Poljak, a igrali su još Lovro Petrušić, Toni Marinić, Kristian Matijašić. Branili su golmani David Kučinić, Josip Vučić i David Stipetić (Mucka). Susret su sudili Maid Kalanić i Edi Mišan, a sve pod budnim okom nadzornika Dušana Aleksića. Ovaj trojac predstavljao je izaslanstvo povjerenika 3. HRL lige zapad Senada Imamovića.

Cijeli događaj, svojim nastupom, uveličale su ogulinske mažoretkinje. Podršku našim rukometašima dao je i gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je, uputivši čestitke, ogulinskim rukometašima i treneru Dubravku Dragičeviću uručio pobjednički pehar i medalje.
“Od vas očekujemo velike stvari, možda jednog dana i ulazak u 1. HRL, a na tom putu i dalje će vas pratiti Grad Ogulin!” – poručio je gradonačelnik Domitrović.

Sve je okončano velikom feštom igrača i navijača u holu dvorane, uz zvuke harmonike. Bravo deči, bravo treneru!