Aktualno Županija

U Dugoj Resi se nastavlja uređenje središta grada – pri kraju radovi na ulazu u Pučko učilište

Grad Duga Resa, kao što je nedavno najavio dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, nastavlja s uređenjem središta grada. Prošle godine uređen je pristup gradskoj upravi opločenjem. Sada su u tijeku radovi na uređenju ulaza u Pučko otvoreno učilište.

– Oličeni su metalni stupovi i fasada na ulaznom trijemu, zamijenjeni su dotrajali opločnici na pješačkoj stazi ispred zgrade POU. Betonski plato ispred ulaza obložen je u gress keramičkim pločicama te su ugrađena nova LED rasvjetna tijela, rekao je za KAportal Mladen Rakočević gradski pročelnik za prostorno uređenje.

Oko metalnih stupova ozidane su i kocke kojih do sada nije bilo. One će biti obučene u drvo kako bi se na njima moglo i sjediti. Ukupna investicija iznosi oko 100 tisuća kuna, a navedeni prostor izgledat će puno ljepše i ugodnije. Dogodine je u planu i sređivanje hortikulture čime će središte Duge Rese postati znatno ljepše i ugodnije za Dugorešane, ali i za broje turiste koji u sve većem broju dolaze i u grad na Mrežnici. (kaportal.hr)