Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik upriličio prijam za zaslužne učenike i njihove mentore

Za 114 učenika, 23 mentora, te 5 ravnatelja ogulinskih osnovnih i srednjih škola, ali i ogulinskog učeničkog doma, gradonačelnik Dalibor Domitrović upriličio je prijam. Na taj način odao im je priznanje i zahvalu za njihovo sudjelovanje na državnim natjecanjima i smotrama tijekom školske godine 2018./2019.. Prijam je održan u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a nazočili su mu i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik je istakao da je izrazito ponosan na uspjehe koje su ostvarili na državnim natjecanjima i smotrama, a posebno ga je obradovala činjenica da se radi o rezultatima koji su postignuti na različitim područjima, od prirodnih i društvenih znanosti do sporta i umjetnosti. Važno je napomenuti da je ovo bio prvi prijam ove naravi na kojem je okupljen ovolik broj učenika, a sve zahvaljujući njihovim postignućima.

Gradonačenik Domitrović je naglasio kako su prezentirani rezultati odraz predanog truda i zalaganja tijekom nastavne godine, a posebno je riječi zahvale uputio mentorima koji su itekako zaslužni za postignuća svojih učenika i u konačnici škola. Učenicima i mentorima je ovom prigodom uručio skromne poklone i priznanja za sudjelovanje na natjecanjima, te promicanje znanja i ugleda Grada Ogulina.

Izrazio je nadu da će i naredne školske godine biti nastavljen ovakav kontinuitet, te zaključno poručio: “Ponos ste našeg grada, a nadam se da se vidimo i dogodine u istom, ako ne i većem broju!”.