Iz prometa isključili 28 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te utvrdili 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 28 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 20 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 85 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2, 26 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu bila 98 km/h.

U odnosu na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. „recidiviste“ u proteklom tjednu na području Duge Resa uhvaćena je jedna osoba.

Naime 62-godišnjak je upravljao neregistriranim traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Također, za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu u iznosu od 5700 kuna.

Facebook Comments