“Diskriminacija i nepotizam u Ogulinu”

Nakon sjednice Gradskog vijeća koja je održana u ponedjeljak, 17. lipnja, osim Ivanke Turković, potrebu za reagiranjem ima  i predsjednik DSS-a Ogulin, gradski vijećnik Siniša Ljubojević.

On u svom “saopštenju” koje je poslao na OGportal navodi:

“Na sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina, održanoj 17.6.2019. godine, predsjednik gradskog vijeća mi nije dozvolio komentar na odgovor na pitanje, koje sam postavio kao gradski vijećnik prokuristici gradskog poduzeća SKG Ogulin.

Time je predsjednik gradskog vijeća prekršio Poslovnik Gradskog vijeća ali i uskratio mi pravo na javno mišljenje. Ovakav način vođenja GV, kada se ne dozvoljava da u predstavničkom tijelu izabrani predstavnici građana ne mogu govoriti, zove se apsolutizam većine. Riječ mi nije dozvoljena iz razloga da javnost ne sazna da je u spomenutom poduzeću zaposlena osoba usko povezna sa Gradonačelnikom. Iako je prije dva mjeseca jedan mladi djelatnik srpske nacionalnosti dobio otkaz kao višak radne snage sa ugovorom na određeno radno vrijeme kao pomoćnik na kantama za smeće, prokuristica Sanja Tomić je zaposlila novog djelatnika sa naivnim obrazloženjem. Bilo je logično premjestiti spomenutog djelatnika srpske nacionalnosti na drugo radno mjesto ako je bilo potrebno, a ne zapošljavati novog.

Prekid radnih odnosa djelatniku srpske nacionalnosti, a zapošljavanja novog u kumskoj vezi sa gradonačelnikom, postavlja pitanje živimo li dalje u diskriminaciji.

Naravno u ovom slučaju se radi o nepotizmu jer je gradonačelnik jedini predsjednik Skupštine SKG Ogulin. Ovakvi “potezi” gradske vlasti i prokuristice dokaz su da isti vješto manipuliraju građanima Ogulina predstavljajući u javnosti jedno, a u stvarnosti rade suprotno. Predsjednik DSS Ogulin, Gradski vijećnik v.r. Siniša Ljubojević, struč.spec.ing.el.”.

 

Facebook Comments