Aktualno OG sada Ogulin

Još uvijek ima dobrih ljudi

Višegodišnji uspjesi u muškom Rukometnom klubu Ogulin nisu ostali nezapaženi kod naših iseljenika u inozemstvu. Naime, nakon izrazito uspješne sezone u kojoj su seniori ostvarili povijesni uspjeh – plasman u 2.HRL-zapad, dok su oni nešto mlađi nizali uspjehe na turnirima, treneru Dragičeviću javio se dobročinitelj s namjerom pomaganja klubu.

Početkom devedestih u Njemačku se odselio naš sugrađanin Teofik Suhopoljac -Tufko, a zahvaljujući rodbini u Ogulinu često navraća i ne zaboravlja svoje sugrađane. U nekoliko navrata pomagao je našim sugrađanima, a ovog puta zahvaljujući nećaku rukometašu odlučio je pomoći Rukometnom klubu Ogulin. Nakon razgovora s trenerom Dubravkom Dragičevićem, posjetio je klub i pogledao trening najmlađih rukometaša kako bi se upoznao s njihovim radom, a pritom je obratio pažnju na ono što najviše manjka u klubu. U razgovoru s djecom nije krio zadovoljstvo njihovim sportskim radom i rezultatima, a razgovarajući s trenerom Dubravkom Dragičevićem osobno se uvjerio koliko sport pridonosi izgradnji karaktera od najranije dobi.

Nakon povratka u Njemačku osobno je lobirao kod nekih privatnika koji su mu pomogli u nabavci nove opreme za ogulinske rukometaše. Zahvaljujući poznanstvima, te osobnom angažmanu naši najmlađi rukometaši dobili su nove dresove, lopte, markere, radne majice i nešto ostale sportske opreme koja će uvelike unaprijediti rad u Rukometnom klubu Ogulin. Rukometni klub Ogulin redovito pomaže potrebite humanitarnim akcijama na našem području, pa je samim tim ova nagrada rukometašima još značajnija i draža.

Naš Tufko, kako ga poznaju mnogi naši sugrađani, ovom gestom pokazao je kako se pravilan i požrtvovan rad isplati i u konačnici nagradi kad se najmanje nadate, a svima nama dokazao je da još postoje dobri ljudi koji vas svojom potporom pogurnu i kad pokleknete. Za početak nove natjecateljske sezone, dobročinitelj rukometaša obećao je pomoći i one starije u klubu. Seniorskoj momčadi će svakako njegova pomoć biti jak vjetar u leđa u izrazito zahtjevnoj 2. Hrvatskoj rukmetnoj ligi na jesen.