Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Vodovod i kanalizacija prošlu godinu okončao sa dobiti

Bojan Prebežić

Gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija prošlu godinu okončala je sa dobiti koja je iznosila nešto više od 156.000,00 kuna. Prihodi od prodaje vodnih usluga, vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, u odnosu na 2017. godinu, su manji za 3%, a uslijed smanjenja poslovnih prihoda od prodaje vodnih usluga pravnim osobama.

Inače, na posljednji dan 2018. godine na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Ogulina bilo je priključeno ukupno 213 pravnih osoba i 1844 domaćinstva, dok je na vodoopskrbni sustav bilo priključeno 595 pravnih osoba, te 6985 domaćinstava.

Tijekom protekle godine otkrivena su i otklonjena 84 veća kvara na magistralnim cjevodovodima različitih profila, od čega 63 na području našeg grada. Zamjenjeno je 850 vodomjera, izvedeno je 28 priključaka za nove potrošače, a zbog neispravnosti izmjenjeno je ukupno 214 ventila različitih profila.

Iz ove gradske tvrtke napominju kako će se tijekom ove godine nastaviti daljnja ulaganja u poboljšanje kvalitete vodoopskrbnog sustava kroz investiciju izgradnje javnog kanalizacijskog sustava izmjenom vodoopskrbnih cjevovoda.

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal