Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski Vodovod i kanalizacija prošlu godinu okončao sa dobiti

Gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija prošlu godinu okončala je sa dobiti koja je iznosila nešto više od 156.000,00 kuna. Prihodi od prodaje vodnih usluga, vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, u odnosu na 2017. godinu, su manji za 3%, a uslijed smanjenja poslovnih prihoda od prodaje vodnih usluga pravnim osobama.

Inače, na posljednji dan 2018. godine na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Ogulina bilo je priključeno ukupno 213 pravnih osoba i 1844 domaćinstva, dok je na vodoopskrbni sustav bilo priključeno 595 pravnih osoba, te 6985 domaćinstava.

Tijekom protekle godine otkrivena su i otklonjena 84 veća kvara na magistralnim cjevodovodima različitih profila, od čega 63 na području našeg grada. Zamjenjeno je 850 vodomjera, izvedeno je 28 priključaka za nove potrošače, a zbog neispravnosti izmjenjeno je ukupno 214 ventila različitih profila.

Iz ove gradske tvrtke napominju kako će se tijekom ove godine nastaviti daljnja ulaganja u poboljšanje kvalitete vodoopskrbnog sustava kroz investiciju izgradnje javnog kanalizacijskog sustava izmjenom vodoopskrbnih cjevovoda.