Aktualno Županija

REZULTATI ANKETE: Ovo je 5 ministara kojih bi se Plenković trebao riješiti u rekonstrukciji Vlade – među njima i Karlovčanka Nada Murganić

ministri

Prema anketi portala Vijesti.hr, ako se premijer Andrej Plenković odluči za širu rekonstrukciju Vlade povodom odlaska ministrice vanjskim poslova Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe, prvi bi iz Vlade trebali otići ministri uprave Lovro Kuščević i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

U anketi u kojoj je glasovalo oko 2000 čitatelja portala Vijesti.hr, Kuščević je dobio daleko najviše glasova. Jučer se pojavila informacija kako će i HNS zatražiti odlazak ministra Kuščevića zbog sumnjive prenamjene zemljišta u njegovom načelničkom mandatu kada je vrijednost i njegovih zemljišta značajno porasla. Za Kuščevića je u našoj anketi glasovalo 815 čitatelja ili 38 posto.

Iza Kuščevića Kujundžić, Žalac, Murganić i Krstičević
Glasači kao drugog koji treba napustiti Vladu naveli ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je dobio 22 posto ili 474 glasa. Očito čitatelji smatraju da su problemi u zdravstvu preveliki za sposobnosti aktualnog ministra te traže njegov odlazak.

Na trećem mjestu sa 7 posto ili 144 glasa našla se ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, na četvrtom mjestu je ministrica socijalne politike Nada Murganić (6 posto ili 127 glasova), a na petom mjestu je ministar obrane Damir Krstičević s 113 glasova ili 5 posto. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Rođendan Hrvatskog planinarskog društva Klek Ogulin

OgPortal

U Karlovačku županiju ovaj tjedan stiže 2.610 doza cjepiva – većina za ordinacije obiteljske medicine, još se cijepe starije osobe i kronični bolesnici

OgPortal

Komentar Šprajca o remek nedjelu u Ministarstvu zdravstva: Đavo kad jednom uđe ne izlazi tako lako

OgPortal

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal