Aktualno OG sada Ogulin

Folklorni ansambl “Kitka” iz Makedonije gostuje u Ogulinu

U utorak su u goste članovima dječjeg ansambla KUD-a “Klek” Ogulin stigli prijatelji, točnije članovi Folklornog ansambla “Kitka” iz Makedonije.

Naime, prošle jeseni, ogulinski dječji folklorni ansambl tjedan dana je gostovao na festivalu u Istinbanji u Makedoniji, a njihovi domaćini bili su upravo članovi ovog makedonskog folklornog ansambla.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, upriličili su prijam za makedonske folkloraše. Gosti su stigli u pratnji članova KUD-a “Klek” i njihove predsjednice Anđelke Salopek. Riječi dobrodošlice uputio im je Dalibor Domitrović, uz želju da uživaju u posjetu našem gradu.
Voditelj KUD-a “Kitka” Stojko Mitkovski gradonačelniku je zahvalio na gostoprimstvu. Uručivši mu prigodne poklone, upoznao ga je sa radom ansambla i posebnostima kraja iz kojeg dolaze.

Mladi Makedonci stigli su odjeveni u narodne nošnje, a nakon prijama uputili su se centrom grada, uz zvuke bubnjeva, do trga ispred Pučkog otvorenog učilišta gdje su upriličili kraći nastup. Nastup je privukao pozornost prolaznika koji su ih nagradili pljeskom.

Dijelić nastupa pogledajte u video prilogu:

 

 

 

Gosti iz Makedonije u Ogulinu će boraviti do nedjelje, a u petak će se predstaviti ogulinskoj publici u sklopu Međunarodne smotre folklora. Smotra će se održati u dvorištu Frankopanske kule s početkom u 20 sati i 30 minuta, a nastpit će i društva iz Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Otoka Guama, Obale Bjelokosti, te Kine.

Članovi Folklornog ansambla “Kitka” do nedjelje će posjetiti i Selce, Generalski Stol, Slunj, Rastoke, Karlovac, a nastupit će i na Đakovačkim vezovima u nedjelju.