Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska Gradska knjižnica posjeduje 60.650 knjiga

Books shelf

Znate li da ogulinska Gradska knjižnica i čitaonica posjeduje 60.650 knjiga, a tijekom 2018. godine nabavljeno je i obrađeno ukupno 2238 knjiga? Knjižnica posjeduje i 807 DVD-a, a radi se o filmovima za odrasle i djecu.
Tijekom protekle godine usluge knjižnice koristio je 2071 član, a od tog broja novoupisanih članova bilo je 518. Članovi su prošle godine posudili gotovo 71.400 knjiga.

Osim knjižnične djelatnosti, u ogulinskoj knjižnici postavljene su 3 izložbe, organizirana su 22 različita događanja koja su okpila 1456 posjetitelja.
Inače, u sklopu knjižnice djeluje i Klub čitatelja, te Lutkarska družina Tintilinić koja je imala 14 nastupa u 2018. godini.
Knjižnicu je posjetilo 16 grupa iz dječjeg vrtića, osnovnih i srednjih škola u svrhu edukacije, a održano je i stotinjak radionica za djecu na kojima je prisustvovalo 1350 korisnika.

U knjižnici su upriličene i održane tradicionalne manifestacije poput Noći knjige, Mjeseca hrvatske knjige, obilježen je Međunarodni dan materinskog jezika, a, između ostalog održano je i Gradsko natjecanje u čitanju naglas.
Već dugi niz godina Gradska knjižnica surađuje s Obrtničkom i tehničkom školom u vidu primanja učenika na praksu. Tako je tijekom 2018. godine stručnu praksu u knjižnici obavilo 22 učenika obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo. Ostvarena je i suradnja s Institutom za razvoj i inovativnost mladih zahvaljujući kojoj je knjižnici donirano 20 micro:bitova s kojima se provode radionice, a mogu se i posuditi.

Vjerujemo kako će djelatnice ove ustanove i tijekom ove godine marljivo raditi na daljnjem razvoju sadržaja i aktivnosti za Ogulince svih generacija.

Posljednje objavljeno

Iz novinarske arhive – i pred 19 godina Ogulin se u travnju zabijelio, a mladi Crvenog križa pripremali za natjecanje

OgPortal

Malta: Dođite na ljetovanje, dobit ćete 200 eura po osobi

OgPortal

Škola prijavila Miroslava Škoru zbog skupa bez dozvole

OgPortal

Šuput vozila Blooma u kolicima: Divno te vidjeti, Majo, s bebicom

OgPortal

Američki institut objavio novu procjenu: Hrvatska pri kraju vrhunca trećeg vala

OgPortal

Održana sjednica Mjesnog odbora Salopek selo

OgPortal