Aktualno OG sada Ogulin

Završio Aktualni sat – za upis u Dječji vrtić neki su čak krivotvorili dokumente!

Peta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća počela je Aktualnim satom, koju je svojim pitanjem otvorio SDP-ov vijećnik Zlatko Mrvoš, upitavši gradonačelnika Dalibora Domitrovića kakvo je stanje sa gradskom imovinom.

“Ima još dosta nesređenih detalja, velik broj poljoprivrednih i drugih površina će se tek izmjeriti, stanovi su uvedeni u registar i nema praznih stambenih ni poslovnih prostora koji zadovoljavaju tetehničke uvjete. Ima dosta zahtjeva građana za kupnjom, a nakon nove katastarske izmjere i to će biti moguće.”- odgovorio  je gradonačelnik Domitrović.

Petra Milanović (SDP) osvrnula se na negodovanje roditelja prilikom upisa djece u Dječji vrtić Bistrac, te ju zanima tko je sačinio tekst natječaja i jesu li utvrđene nepravilnosti.

“Natječaj nije proveden po pedagoškom standardu i tražio sam provjeru prigovora i žalbi. Bilo je čak krivotvorenja dokumenata i sve će se još jednom ispitati”-odgovorio je Domitrović, nakon čega se povela rasprava o mostu na Vražjem prelazu, na što je upozorio vijećnik Miodrag Matijašić (SDP), koji smatra da most predstavlja opasnost za pješake. Sanacija mosta mora ići, riječi su gradonačelnika, te će se ići  i u njegovo proširenje, tijekom iduće godine.

Zlatu Kuralac (HDZ) zanima je li provedeno novo brendiranje grada, s obzirom da na službenoj stranici stoji da smo sada “Ogulin – grad u srcu Hrvatske”, a ne “Ogulin, zavičaj bajke” kako piše na stranici Turističke zajednice, te zašto prije sjednice Vijeća nije sazvana sjednica Odbora za statut i poslovnik.

Logo je predložila tvrtka koja je radila web stranicu, tu nije riječ o brendiranju, rečeno je u odgovoru, nakon čega je Filip Šehović (SDP) zatražio odgovor o uređenju dijela ulice Šetalište Krlenac, za što je, doznalo se, upravo danas stigla građevisnka dozvola.

Hrvoje Magdić (HDZ) osvrnuo se na dodjelu stipendija učenicima i studentima i mogućnost povećanja imovinskog cenzusa i veći broj stipendija, a zanimala ga je i sistematizacija radnih mjesta u gradskoj upravi.

“Stipendije će se sigurno razmatrati i nastojat ćemo ispraviti uočene greške, a ustrojstvo gradske uprave je rađeno temeljem zatečenog stanja i tadašnje proračunske rupe od 3 milijuna kuna, pa smo nakon preuzimanja vlasti  “rezali” gdje god smo mogli, a od jeseni kreće novo ustrojstvo”-rekao je gradonačelnik Domitrović.

Jurica Pribanić (SDP) pitao je kad počinje gradnja novog dječjeg vrtića, a odgovorom je vjerojatno bio zadovoljan, jer mu je rečeno da će prva lopata biti zakopana ove godine. Upis djece moguć je već iduće školske godine.

Ljiljana Gračanin (SDP) zamjerila je neodgovornim vlasnicima kućnih ljubimaca koji ih ostavljaju svugdje, pa ju je zanimalo koliko to košta naš grad. Grad za zbrinjavanje napuštenih pasa u azilu, istaknuo  je u odgovoru gradonačelnik,  mora izdvojiti mjesečno 950 kuna za jednog psa,  što je zakonska obveza. Trenutno ih ima 13, pa su i troškovi zbrinjavanja iznosili preko 300 tisuća kuna tijekom godine!

Neven Vujnović (SDSS) upozorio je da je tuča potukla proizvode u pojedinim dijelovima grada, predloživši da se hitno saniraju pogođena područja. Upozorio je i da poljoprivrednici moraju ići u Karlovac kako bi došli u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, čiji je ured iz Ogulina preseljen u Karlovac, pa je gradonačelnik podržao njegovu inicijativu da bar jedan dan u tjednu ured bude otvoren u Ogulinu.

Nikola Požega (SDP) upitao je planira li se uređenje Frankopanskog kaštela, te u kojoj je fazi gradnja mini rotora kod crkve Sv. Roka.

“U kaštelu se planiraju brojni radovi, prvo kreće uređenje donjeg dijela, a onda još niz već dogovorenih poslova”- rekao je gradonačelnik, te dodao radovi na rotoru počinju u ponedjeljak. Rok za dovršetak je 15. kolovoz.

Ivica Porubić (HDZ) pitao je tko je kosio travu na Poredicama i što je s piljevinom i bukom koja se širi iz tvrtke Bjelin.

Iz odgovora se doznalo da je Vojarna na Poredicama pod upravljanjem Poduzetničke zone, a Bjelin je u procesu nabavke novog stroja čime će se buka smanjiti. Postojeći će se izmjestiti.

Milan Sabljak (HDZ) opet se osvrnuo na krizu vlasti i sjednicu Gradskog vijeća održanu  16. studenog prošle godine, zatraživši pismeni odgovor gradonačelnika o bivšoj koaliciji i svim njihovim dogovorima i raspodjelama funkcija! Osvrnuo se i na nepokošena gradska groblja, te zatražio pisane odgovore.