Aktualno OG sada Ogulin

Kineska delegacija u Ogulinu

Kinezi u og srpanj 2019

Gradsku upravu posjetila je kineska delegacija iz grada Hongzhou, s ciljem da uspostave prijateljske odnose s gradom Ogulinom i suradnju u kulturnom, sportskom i gospodarskom smislu.

Hangzhou je industrijski grad na istoku Kine, smješten u istoimenom zaljevu. U urbanom središtu živi 4,8 milijuna stanovnika, a s okolicom grad ima preko 9 milijuna stanovnika. Zadnjih tisuću godina se svrstava među gospodarski razvijenije regije Kine, a posebno se brzo počeo razvijati od ’90.-tih godina prošlog stoljeća, najviše zahvaljujući razvoju tehnološkog i financijskog sektora. Danas mnogi tehnološki divovi, kao što je, primjerice, tvrtka Alibaba, u njemu imaju svoje sjedište. Osim tehnologije i financija grad je poznat po razvijenoj medicini, farmaciji, industriji teške opreme i automobilskih komponenti, kućanskih uređaja i elektronike, telekomunikacija, kemijskoj industriji, biotehnologiji, a stoljećima je poznat po kvaliteti svile i posebnoj vrsti čaja koji raste na tom području.

Posjetitelje su se najviše dojmili Klek, Đulin ponor, jezero Sabljaci i općenito prirodne ljepote ogulinskog kraja. Najviše zanimanja su pokazali za suradnju na području turizma, pa su zatražili da se njihovom turističkom uredu dostave naši promotivni materijali.

Nakon Ogulina delegacija je nastavila prema Plitvičkim jezerima.

Posljednje objavljeno

Plenković Milanoviću: Nismo pokrenuli životinjsku farmu, nema prostora za glumu

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva – Nestašica teladi

OgPortal

ROADPOL-ov Speed Marathon održat će se u srijedu, 21. travnja, diljem Europe

OgPortal

Krule – Tražili ste rat… javljaj u Ploče… stižemo!

Bloger Krule

U protekla 24 sata zabilježeno je 2106 novozaraženih, preminule su 42 osobe

OgPortal

Na natječaj eBolnica jedini se prijavio bivši ministar. Osnovao je svoju firmu 21 dan prije roka

OgPortal