Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Domitrovićem

dalibor domitrović ist

Gost današnje emisije Radio Ogulina  “Oči u oči” bio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. U prvom dijelu emisije osvrnuo se na dvije godine njegova mandata, a onda i na sjednicu Gradskog vijeća. U drugom dijelu emisije svojim pitanjima u emisiju su se mogli uključiti i zainteresirani slušatelji.

“Ne bih si davao ocjene,  iako sam zadovoljan do sad učinjenim. No, uvijek se može više. Mi se u tome trudimo, a i druga pobjeda na izborima rezultat je našeg rada. Kad smo preuzeli vlast borili smo se s tučom, snijegom, poplavom, a najveća nepogoda dogodila nam se u studenom prošle godine. Izgubili smo skoro godinu dana na nove izbore i tek krajem svibnja donijeli smo proračun. Cijelo ljeto se sad borimo s javnom nabavom i pripremom projekata, što se već moglo završiti”-rekao je u uvodu gradonačelnik Domitrović i dodao da se ne bi više trebalo raspravljati o onom što je bilo, nego o onom što će biti. Čudi ga stoga traženje oporbe da im dostavi  kronologiju lanjskih događaja vezanu uz raspad koalicije, na čemu je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća inzistirao Milan Sabljak (HDZ).

“Cilj mi je da u mom mandatu proračun pređe granicu od 95 milijuna kuna. Zidići i fasade moraju se uređivati, ali to neće biti prioritet, već razvoj Poduzetničke zone i otvaranje novih radnih mjesta. Zbrinjavanje otpada također nam je veliki nam je zadatak i da sve završimo bit će nam potrebna dva mandata. Već na jesen krećemo i u novo ustrojstvo gradske uprave i dalje ćemo nastaviti još žešće”- kazao je gradonačelnik, najavivši početak gradnje novog dječjeg vrtića, rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, te nastavak radova na relaciji Hačko-Bolnička.

Nezaobilazna tema bile su nove stolice za ogulinsko kino, koje su naručene i plaćene pred nekoliko godina. Komentari na njih su uglavnom negativni, no što je – tu je. Istekla su jamstva i za njih i za klima uređaje, a u projektu čak nije bila predviđena ni kino oprema! To će se tek sad morati rješavati!

Najbolnija točka gradonačelniku Domitroviću je Bjelolasica, jer je neagilnost stečajnog upravitelja jedna od kočnica u rješavanju tog problema, te obrana grada od poplave. Po tom pitanju komunikacija sa županom Damirom Jelićem vrlo je slaba, kazao je Domitrović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal