Aktualno Županija

Za gradnju Teslinog centra na Rakovcu stigle dvije ponude, iz Karlovca i Duge Rese – Bude li izvođač odabran, do kraja godine počinje gradnja

Nikola-Tesla-iskustveni-centar

Dvije tvrtke, karlovačka i dugoreška, potencijalni su graditelji Nikola Tesla Experience Center Karlovac. Njihove su ponude, naime, pristigle na javni natječaj kojim je Karlovačka županija tražila izvođača radova za izgradnju budućeg centra na Rakovcu.

– U ovom trenutku možete dobiti samo podatke iz zapisnika o javnom otvaranju. Sve ostalo je tajno do donosenja odluke o odabiru. Na natječaj su pristigle dvije ponude ponuditelja: AB gradnja d.o.o. Karlovac i KOLOS d.o.o. Duga Resa, odgovor je na naš upit, pristigao iz Županije.

Pitali smo i koliki su iznosi ponuda, te kada će biti donijeta odluka o odabiru, kao i u kojem bi roku trebali biti završeni radovi, no kako je sve tajno, odgovore nismo dobili.

Ipak, neslužbeno doznajemo da je jedna ponuda na iznos od 11,7 milijuna kuna, a druga dva milijuna viša pa ako je doista tako, izvođač bi mogao biti odabran jer je procjena govorila da bi gradnja Nikola Tesla Experience Center Karlovac stajala oko 15 milijuna kuna. Za budući centar na Rakovcu 6 građevinska dozvola je ishođena u travnju, a bude li ovo ljeto izabran izvođač radova, gradnja zgrade koja bi trebala postati nova znanstvena i turistička atrakcija Karlovca, mogla bi početi ove godine. (KAportal.hr)

Posljednje objavljeno

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal

Valent i Martin Sinković doveslali su do još jednog uspjeha u svojoj čudesnoj karijeri

OgPortal

Jelena Pavičić Vukičević pozitivna na koronavirus

OgPortal