Aktualno Županija

Karlovac sve draže turističko odredište, posebno domaćim gostima: do sad 14 posto više noćenja i dolazaka nego u istom periodu lani

Da Karlovac, srećom, nije sve draže turističko odredište samo u našoj samohvali, pokazuju najnoviji podaci Turističke zajednice: od početka godine u gradu je zabilježeno 14 posto više dolazaka i noćenja nego u istom periodu lani.

Ostvareno je 26.525 dolazaka i 41.675 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka 16 posto odnosi se na domaće goste, a oni su ostvarili i najviše noćenja, 9.632.

– Slijede gosti iz Južne Koreje s 8379 ostvarenih noćenja, te gosti iz Poljske koji su ostvarili 2759 noćenja što je čak 38 posto više ostvarenih noćenja s tog tržišta u odnosu na prošlu godinu, kažu u Turističkoj zajednici.

Najviše noćenja, gotovo 45 posto, odnosi se na one u karlovačkim hotelima, dok je u objektima u domaćinstvu ostvareno je 42 posto ukupnog broja noćenja.

– Vrijedi istaknuti da je za vrijeme održavanja manifestacije Zvjezdano ljeto, od 23. lipnja do 13. srpnja u Karlovcu ostvareno 13 posto više dolazaka i 14,5 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U tom je periodu ukupno ostvareno gotovo 7.300 noćenja, navode u Turističkoj zajednici.

Dodaju da je trenutno u sustavu eVisitor na području grada Karlovca registrirano 50 posto više hotelskih kreveta nego prošle godine u srpnju, njihov udio u smještajnoj strukturi iznosi 24 posto, dok je od TZ-a zahtjev za izdavanje korisničkih podataka za prijavu gostiju zatražilo 15 novih privatnih iznajmljivača.

U Karlovcu je trenutno turistima na raspolaganju 1.118 kreveta. (KAportal.hr)