Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski HGSS-ovci u akciji

Ogulinski gorski spašavatelji jučer  su uspješno odradili još jednu akciju spašavanja. Naime, tijekom poslijepodneva  putem Centra 112 pozvani su u akciju na području Bijelih stijena. Prema dojavi na planinarskom domu jedan planinar se osjećao loše, povraćao je i nije se mogao samostalno spustiti pa je zatražio pomoć.

U akciju je krenulo 12 članova ogulinske stanice HGSS-a koji su po dolasku na planinarski dom pregledali unesrećenog, te ga potom sigurno spustili do podnožja planinarske staze i njihovih vozila.
Po dolasku na lokaciju odlučeno je da će gorski spašavatelji sami prevesti unesrećenog do Hitne medicinske pomoći Ogulin, jer je njegovo stanje to dozvoljavalo. Tako je u ranim večernjim satima unesrećeni predan na daljnju brigu djelatnicima HMP Ogulin.

Dodajmo ovome kako je početkom kolovoza većina članova ogulinske stanice  odradila vikend dežurstvo u NP Paklenica. Sve je proteklo relativno mirno bez potrebe za većim intervencijama. Nakon dežurstva nekoliko članova je ostalo u dežurati u nacionalnom parku. Tijekom svog boravka sudjelovali su u jednoj akciji spašavanja ozlijeđene planinarke, koja je uspješno okončana.