Aktualno Županija

Nezaposlenost u padu: Na kraju srpnja u evidenciji karlovačkog Zavoda 2.995 osoba, 28 posto manje nego prije godinu dana

Čak 28 posto niža je nezaposlenost u evidenciji karlovačkog Zavoda za zapošljavanje u odnosu na srpanj prošle godine, tako da se sada kao nezaposleno vodi 2.995 osoba. Prošlog ih je srpnja bilo čak 1.177 više.

Zabilježeno je i smanjenje u odnosu na kraj lipnja kad se u evidenciji Zavoda vodilo 1,9 posto nezaposlenih više nego sada.

– U Republici Hrvatskoj na zavodu za zapošljavanje krajem srpnja 2019. godine bilo je evidentirano 114.389 nezaposlenih osoba što je povećanje od 2 posto u odnosu na protekli mjesec, te smanjenje od 16 postou odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od ukupnog broja nezaposlenih 60 posto čine žene. U odnosu na prošli mjesec udio nezaposlenih žena se povećao, odnosno udio muškaraca smanjio za 1,5 postotnih bodova. U odnosu na isto razdoblje prošle godine udio nezaposlenih žena se smanjio, odnosno udio muškaraca povećao za 0,7 postotnih bodova.

U evidenciji Zavoda i dalje su najbrojnije osobe sa završenom trogodišnjom školom, zatim oni koji imaju samo osnovnu školu, pa osobe s četverogodišnjom srednjom školom ili gimnazijom. Najmanji udio u broju nezaposlenih osoba čine oni koji imaju završen fakultet ili neki viši stupanj obrazovanja.(KAportal)