Aktualno Županija

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava u Ogulinu i Karlovcu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jučer je na području Karlovca i Ogulina više osoba dragovoljno policijskim službenicima predalo ukupno devet ručnih bombi, dvije tromblonske mine, dva suzavca i 22 komada raznog streljiva. Predana minsko eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Stoga u svojim domovima ne čuvajte razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. O dragovoljnoj predaji oružja građani se mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje, ističu u policiji.