Karlovčani i brojni gosti uživali u spektakularnom otvaranju 33. Dana piva u srcu grada – pitanje je samo zašto smo čekali 12 godina?

Ne valja biti niti previše kritičan, niti previše euforičan. Zato sinoćnjem otvaranju 33. Dana piva istovremeno treba dati i zaista odlične ocjene, ali i podsjetiti da smo bezrazložno trpjeli 12 godina (kažemo 12 jer pomalo su već zaboravljeni vrlo dobri Dani piva 2007. godine, nažalost okruženi blijedim manifestacijama prije i poslije toga) dok se netko nije sjetio i “otkrio toplu vodu” i vratio ovu manifestaciju u srce grada. Vrijeme se ne može vratiti, za prolivenim mlijekom nema smisla plakati, ali ni posve zaboraviti taj “detalj”.

Također, treba dobro razlikovati ocjenu sinoćnjeg događaja od samih “Dana piva”, jer čini se da je uz sve pozitivne strane novog koncepta i dalje malo zapostavljen “pivski” karakter manifestacije, no nadamo se da će u narednim godinama i to biti ispravljeno i popravljeno. Ovo je ipak “nulti korak” u, nadamo se, i budućem konceptu manifestacije.

33. Dani piva otvoreni su, nakon što su prve krigle piva ispili gradonačelnik i predstavnica Heinekena, zaista spektakularnim vatrometom uz pratnju glazbe, koji su tisuće i tisuće posjetitelja ispratile pravim ovacijama. Uslijedio je koncert Prljavog kazališta koje je očekivano privuklo masu posjetitelja te stvorilo sjajnu atmosferu – bilo je tu i baklji, zbornog pjevanja, light showa s mobitelima za vrijeme balada… a posebne simpatije publike izazvala je mlada Karlovčanka Dora Spudić koja je imala priliku zasvirati s Prljavcima i učinila to jako jako dobro!

Ono što je svakako za pohvalu, a utjecalo je na zaista ugodnu i lijepu atmosferu u srcu grada jest da su Karlovčani i brojni gosti grada ispunili gotovo cijeli centar. Koliko god da je “krcato” bilo na koncertu, gužva je vladala i u lunaparku, ispunjen je bio i Šanac iako u njemu više nije trajao program, velik broj posjetitelja na Foginovom je uživao uz Tram 11, a živo je bilo i malo dalje od pozornica – primjerice u Hollywoodu gdje je na ponudi sjajan izbor piva, pa i u Radićevoj za koju je svakako minus da nije obuhvaćena programom. Jedna od rijetkih kritika građana je udaljenost Obrtničkog sajma i Sajma poljoprivrede koji su mogli biti smješteni na Starom placu ili, ako treba, i šire u Zvijezdi.

Prve reakcije građana su uglavnom izvrsne – svi su djelovali sretni i dobro raspoloženi, gotovo jednoglasno hvale povratak Dana piva u središte grada, a poneka kritika odnosi se i na izostanak svečane povorke (koja je, zaista, Karlovčanima ostala draga i u proteklim godinama “danopivskog mraka” kada su mnogi zaobilazili ostatak manifestacije).

Subota će zaista obilovati događanjima, evo što nas sve čeka:

Glavna pozornica: 17:45 Mašinko, 19:00 M.O.R.T., 20:15 Neno Belan & Fiumens, 21:30 Psihomodo Pop

Foginovo: 16:00 Traples, 18:00 Trepaj il krepaj, 20:45 30Zona, 21:15 Buntai, 22:00 High5, 23:00 Vojko V

Šanac: 17:00 Saša Lenuzzi, 18:00 A La Carte (tribute to rock), 20:00 Ballbreakerz (AC/DC tribute)

Edison: 23:00 Dots b2b Vedran Božić, 01:00 Petar Dundov, 02:45 Lawrence Klein, 04:15 Dots b2b Vedran Božić

ŠRC Korana: Cjelodnevne radionice, revija frizura, od 18 nastupi KUD-ova, od 20 sati koncert Gazde

Dnevni program: 12:00 Streetball turnir u Šancu + Oslikavanje grafita kod Edisona, 15:00 Bike painting kod Edisona, 16:00 Kulinarski show Renea Bakalovića na terasi Pod starim krovovima, 17:00 Sportski kviz u parkiću kod Edisona

Tome treba dodati i da od 9 do 12 sati možete posjetiti Panov buvljak u prostorijama udruge, dok navečer u 22 sata možete uživati i u uvijek popularnom i otkačenom trash partyju na Maloj sceni Hrvatskog doma, ovog puta pod nazivom “Na bačvama vina”! (KAportal.hr)

Facebook Comments