Aktualno OG sada Ogulin

Novi vrtić na području bivše vojarne Sveti Petar moći će primiti 157-oro djece

Prije nekoliko dana pisali smo o posjeti gradskih čelnika Dječjem vrtiću Bistrac, nakon čega  smo dobili upite roditelja o broju novoupisane djece, te su se zanimali za gradnju novog dječjeg vrtića na Poredicama, s obzirom da su mnogi ostali bez mogućnosti upisa.

Kako doznajemo, u ovu 2019./2020. godinu u vrtić je upisano 178 djece, a ove godine  90-oro nove djece. Djeca su podijeljena u 8 odgojnih skupina, jednu jasličku, dvije starije i 5 mješovitih.

Zbog nedovoljnog kapaciteta, na žalost,  ostalo je neupisano  60-oro djece, međutim, u gradskoj upravi procjenjuju  da su potrebe i veće. Zbog toga su pokrenuli projekt izgradnje novog vrtića na području bivše vojarne Sveti Petar, koji će imati kapacitet od 157 djece, u 8 grupa. Nova građevina će se graditi na parceli površine skoro 10.000 m² ( 9.803 m²) i biti prizemnica bruto građevinske površine 1341,15 m², izvedena montažnom modularnom gradnjom, kako bi se rok izvedbe maksimalno skratio. Bit će sufinancirana sredstvima Europske unije, a njen dovršetak i puštanje u funkciju planirano je u 2021. godini.

Elementarnom matematikom dolazi se do računice da nakon izgradnje novog vrtića ukupni kapaciteti će iznositi 335 mjesta za upis djece u vrtić, a trenutne potrebe procijenjene su na 300 mjesta u vrtiću.

Na kraju treba naglasiti da je ove godine po prvi puta u dječjem vrtiću Bistrac uvedena jaslička grupa, te da je Grad Ogulin osigurao sredstva za 4 pomoćnika, djeci s poteškoćama u razvoju.