Aktualno Županija

Uskoro poznato tko će graditi obilaznicu Turnja? Natječaj otvoren još desetak dana, radovi procijenjeni na 168,5 milijuna kuna bez PDV-a

Tko će graditi nastavak brze ceste od Mostanja do Vukmaničkog Cerovca, za Turanjčane “obilaznicu koja život znači”, trebalo bi biti poznato uskoro, najkasnije do kraja godine.

Još desetak dana traje, naime, natječaj za Izgradnju brze ceste kroz Karlovac, Splitski pravac dionica Mostanje – Vukmanički Cerovac od km 1+700 do km 7+876,50, što su ga krajem srpnja objavile Hrvatske ceste.

– Rok za dostavu ponuda je 16.9.2019. godine. Procijenjena vrijednost nabave za radove iznosi 168.500.000,00 kn (bez PDV- a), a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca, sve sukladno Planu nabave Hrvatskih cesta d.o.o., odgovorila nam je Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Prođe li natječaj za odabir izvođača radova bez otezanja zbog potencijalnih žalbi, na što su Turanjčani javno apelirali u nekoliko navrata, gradnja bi trebala uslijediti početkom 2020., a obilaznica biti završena u dvije godine.

Godinama samo najavljivana, na red je došla nakon prosvjednih šetnji Turanjčana, ali i ostalih Karlovčana, koje su uslijedile poslije pogibije 10-godišnjeg Marka u listopadu prošle godine. Obećane kratkoročne mjere za sigurnost prometa na tom dijelu državne ceste D-1: prometna signalizacija, stupići na nogostupima, nadzorne kamere… su realizirane. (KAportal)