Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik uručio priznanja ljubaznim vozačima

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, upriličili su prijam za nagrađene građane povodom provedene akcije “Dan ljubaznosti u prometu”. Prijamu je, osim načelnika PP Ogulin Gorana Vukelje, nazočio i predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Dubravko Galić.

Goran Vukelja je ovom prigodom podsjetio nazočne da su ogulinski policijski službenici 9. rujna proveli akciju “Dan ljubaznosti u prometu” na području našeg grada. Na frekventnim pješačkim prijelazima bilježili su vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne čine. Svi rezultati su potom evidentirani, a metodom slučajnog izbora odabrano je ukupno 20 vozača. Od tog broja odabrano je 5 laureata koji nemaju apsolutno nikakvih evidentiranih prometnih prekršaja u svom vozačkom stažu. Njihova imena su: Mladen Stipetić, Krešimir Kovačević, Đuro Maravić, Toma Cindrić, a među njima je i jedna dama, Ruža Petrušić.

Prema riječima načelnika ogulinske policije, cilj ove akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, a ona je dokaz da policija pazi i vrednuje ponašanje savjesnih vozača.

Uputivši riječi pohvale uzornim vozačima, gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja uručili su im priznanja i prigodne nagrade. Nakon snimljene zajedničke fotografije, uslijedilo je druženje u neformalnom ozračju.